Wat doe je op de club?

Hoe ziet een clubmiddag eruit?

 

Het spandoek van de KinderBijbelclub hangt, de deur van het Wijkontmoetingscentrum gaat open. Binnen lever je je mapje in bij een juf. Dat levert je al een punt op. Als je de opdracht van de vorige keer gemaakt hebt, krijg je nog een punt. En als je een vriendje of vriendinnetje meegebracht hebt, krijg je ook een punt. Zo spaar je voor … leuke en mooie cadeautjes.

  

Het speelgoed staat al klaar, de kleurboeken liggen op tafel. Nog even spelen voor het half drie is! Maar de tijd gaat snel, een juf of meester roept dat jullie gaan beginnen. Op naar het zaaltje, helemaal achterin het WOC. De stoelen staan al klaar. Als je iets leuks gemaakt hebt van bijvoorbeeld K’nex, dan mag je dat laten zien en er iets over vertellen. Daarna zingen jullie het welkomstlied en nog een paar versjes. Soms wordt er ook een nieuw lied aangeleerd.

Na het bidden gaat de juf of meester het verhaal uit de Bijbel vertellen. Luisteren, meedoen, vragen beantwoorden of stellen, het mag allemaal. Na het Bijbelverhaal leren jullie een nieuwe tekst. Samen zeg je die op – en als je de tekst de volgende keer opzegt, telt dat ook als cadeautjes-punt!

Drinken, iets lekkers, het staat al klaar. Vlug opdrinken en opeten, want je hebt veel zin in knutselen. Dat doen we in het tweede zaaltje dat we gebruiken. De juf die het knutselwerkje bedacht heeft, legt uit wat jullie gaan doen. Al gauw zijn alle kinderen druk bezig. Ben je iets eerder klaar dan een ander kind? Dan kun je nog spelen, of kleuren. Soms doen we iets anders dan knutselen. Bijvoorbeeld een spel of een speurtocht. En we hebben ook al een keertje koekjes gebakken en uitgedeeld.

   

Na het knutselen is er soms nog tijd om voor te lezen. Daarvoor hebben we een mooi prentenboek: Jessica’s eerste gebed. Daarna komt er een verrassing! In de schatkist zitten de cadeautjes voor de kinderen die genoeg punten gespaard hebben. En als je drie drie keer geweest bent, krijg je een kinderbijbel. Ten slotte zingen we het danklied. Jassen aan, mapje en knutselwerkje mee. Tot de volgende keer!